joi, 17 septembrie 2009

FOTOGRAFII CU ENTITATI SI FORME GAND

Textul de mai jos este un comentariu postat pe blogul "Imagini bizare", al dlui Oreste Teodorescu, cu prilejul postarii la adresa:
http://imaginibizare.blogspot.com/2009/08/o-noapte-cu-luna-sialtele-in-vama-veche.html#comments

"Am mai scris pe aici, imaginile chiar sunt reale si explicabile. Apar mai des in peisajul constientizarilor noastre de cand au aparut aparatele digitale, dar fotografii intrutotul asemanatoare am avut si eu in anii '70 cu aparat foto cu lentila foarte buna (daca va mai amintiti.. Zeiss!!): inafara oricarul posibilitati de reflexie a luminii - adica fotografiind un colt de camera unde nu era absolut nimic. Voiam sa fac niste fotografii suprapuse (le numeam trucaje atunci) si ceea ce voiam eu acolo.. nu mi-a mers, caci au aparut exact felurile de trasee luminoase ale entitatilor din camera.
Nici nu va pot spune si ce franjuri de lumina (exclus lumina in aparat, cum stiu bine cunoscatorii) de-asupra Babelor, pe cer innorat..
Din studiile mele, sunt cel putin doua feluri de formatiuni: cele puternic luminate sunt chiar entitati, care nu se deplaseaza in momentul fotografierii si formatiunile mai diluate, mai transparente sunt forme-gand umane sau ale entitatilor din mediul local.
Acolo unde au fost entitati in deplasare, in fotografii apar niste trasee liniare foarte luminoase (daca fotografiile nu au fost realizate cu blitz): de miscare foarte rapida a entitatilor. Se poate intelege foarte bine acest lucru daca facem comparatie cu fotografiile facute noaptea in orase cu artere mari de circulatie, unde pe de o parte avem traseele in lumina galbena si pe de alta parte traseele in lumina rosie, dupa cum masinile vin din fata sau se departeaza cu spatele de pozitia fotografului.
Acolo unde sunt probleme legate de lentilele aparatului - mai ales de filmat, se poate observa usor la TV, bulele apar IN LINIE PERFECT DREAPTA si se rotesc in miscarea celui care filmeaza, schimband culoarea. Nu se poate face confuzie, de catre un cat-de-cat-cunoscator.

Normal ca fiecare dintre noi are parerea sa cu privire la astfel de fenomene. Pe de o parte trebuie sa invatam sa fim toleranti in orice directie, pe de alta parte ar trebui sa fim intelegatori privind fenomenologia pe care nu o cunoastem.. nu o RECUNOASTEM din cele cunoscute de noi..
(Am mai dat eu exemplul cu Parlamentul englez si cu animalul cu trup de capra si gat de 7 metri !!!)

Oricum e bine sa observati astfel de lucruri, indiferent daca va indoiti sau nu. Si va recomand sa va indoiti, ca sa cercetati singuri tot ceea ce va apare in cale. Mai devreme sau mai tarziu.
Si sa-mi spuneti si mie, sa ne cunoastem cu totii lumea in care ne aflam.
Inca, acum!!

01 septembrie 2009 07:36"
Nu este de loc cazul unor fulgere globulare. Electricitatea mediului pamantean nu permite formarea multor astfel de fulgere globulare in acelasi spatiu (exemplul din natura este destul de rar fotografiat, eu am vazut mai multe in spatii inchise - cele mai multe am vazut in fotografii realizate la mormantul lui Napoleon Bonaparte !!!), cu atat mai mult in spatii foarte stramte (am vazut fotografii ale unor astfel de formatiuni chiar in interiorul unor vitrine mici). FG sunt vizibile cu ochiul liber, dezvolta un bazait subtire in deplasare, modifica compozitia aerului (cred ca prin formarea de ozon, trebuie sa ma mai informez si eu). Se pot stinge de la sine sau puternic exploziv. Nici intr-un caz nu este vorba despre asa ceva, eu v-am explicat mai pe ...lumeste, dar simtirea unor astfel de lucruri, pentru cei care sunt obisnuiti sa fie foarte perceptivi (adica si-au cultivat adancirea perceptiilor) este relevant.
Dar este important sa cautam, sa ne indoim, daca indoiala nu ramane in acest spatiu stramt (o simpla indoiala) fara a cauta in continuare raspunsuri, fara a fi deschis diverselor posibilitati. Pentru ca nu ajung la noi toate rezultatele cercetarilor stiintelor oficiale, nu avem timpul, inclinatia, posibilitati lingvistice de a cauta tot ceea ce apare ca noutate. Dar cand apar, sa fim receptivi macar la cautare. Macar sa ne punem intrebari, macar sa ne indoim - cum spuneam - in mod fructuos, nu indoiala de dragul indoielii, fara cautare de raspuns. Si sa acceptam chiar si raspunsuri marunte, pas cu pas, care formeaza o cale de deschidere eterna pentru spiritele care ne anima...
De aceea eu, personal, am apreciat cautarea dvs.
Toate cele bune! "

Mai jos sunt postate fotografiile mentionate in text.

Fotografie realizata in anul 1972, asa cum am explicat in text.




Fotografii realizate in Domul Invalizilor - mormantul lui Napoleon Bonaparte.

17.ianuarie.2012
Îmi pare rău că unii cititori au avut impresia, citind cele de mai sus, că nu aş crede că există entităţi care ne apar sub formă de sfere luminoase. Ceea ce am dorit să pun în evidenţă a fost faptul că există diferenţă între entităţi astrale şi forme gând: sau spaţii dense de energie, aşa cum le numesc radiesteziştii. Să fim foarte bine înţeleşi: este vorba despre entităţi astrale, şi nu eterice: în câmpul nostru planetar spiritele se întrupează în sistem corporal cu corp de manifestare fizic, cu corp de manifestare astral şi - doar în anumite cazuri, atunci când sosesc din călătorii inter-stelare în jurul unei planete pe care vor efectua întrupări - în sistem corporal cu corp de manifestare spiritual (sau budhic).
Este bine să înţelegem astfel de diferenţe, căci astfel vom înţelege multe manifestări ale mentalului nostru în viitor; vom înţelege o fenomenologie extinsă din câmpul planetar atunci când perceperea unor astfel de elemente - entităţi şi forme-gând - ne vor deveni tuturor familiare şi le vom înţelege formarea, dezvoltarea şi funcţionarea. Nu ne vom mai speria - aşa cum mulţi dintre noi fac acum, în timpul călătoriilor astrale, crezând că ne întâlnim cu entităţi malefice, când de fapt percepem spaţii dense de vibraţie foarte joasă, create de emoţiile, sentimentele noastre de ură, mânie, dispreţ, dar şi de dorinţă acerbă de a accede către putere, avere, consacrare de orice fel...
Etapele de trecere de la o vibraţie planetară la alta - aşa cum este aceea prin care trecem acum - au loc cu viteze relativ mici, se desfăşoară pe perioade de timp relativ îndelungate, tocmai pentru ca oamenii să perceapă o multitudine de fenomene din care să înveţe în viitorul evoluţiilor lor cum să deceleze confuziile, cum se formează ele, cum se pot studia evenimentele, structurile şi funcţionările care le-au creat, pentru ca înţelegerea realităţii să fie aceea care să determine cunoaşterea clară, detaliată, profundă şi consolidarea ei.

12 comentarii:

corvusdd spunea...

imi pare foarte interesanta abordarea ta si iti dau dreptate, dar daca imi permiti o sa vin si eu cu cateva completari.Din cate cunos eu fulgerele globulare se formeaza deasupra unei surse foarte puternice de curent electric(exemplu stalpii de inalta tensiune) si o atmosfera incarcata electric foarte puternic(in general in apropierea furtunilor cand masele de nori sunt foarte jos si atmosfera este foarte incarcata). Atunci prin ciocnirea celor doi curenti se formeaza aceaste "fulgere globulare".
In legatura cu entitatile am si eu ceva poze de genul acesta si au fost atata de controversate (de mine) pentru ca initial am crezut si eu ca sunt mase de praf, apoi prin diverse cercetari inclusiv intreband la fotofrafi profesionisti si cu o experienta vast ain domeniu am ajuns sa realizez ca acelea de fapt sunt entitati. Singura mea nedumerire (pentru ca nu am intalnit pe nimeni care sa faca acest lucru)este de ce aceste entitati apar doar in cazul in care fotografia este facuta cu blit, si/sau in cazul in care este facuta prin spectrul IR, atasat acesta fiind unei camere sau mai simplu printr-un night vision? Sunt admirabile pozele tale iar aparatele clasice pe pelicula sunt cele mai bune pentru astfel de experimente.

Cristiana spunea...

Multumesc!!
Fotografia cea veche oricum nu este facuta cu blitz.
Dar, problema blitzului este problema luminii deosebit de puternice; contrar ideii clasice ca aura s-ar vedea pe intuneric, dimpotriva, aura se percepe cel mai bine in lumina foarte puternica. Este ca un mediu pentru entitati, caci intunericul de fapt nu exista, noi il percepem sub aceasta forma, se ecraneaza numai anumite forme de radiatii, in timp ce restul campurilor care se desfasoara in acelasi spatiu, simultan, au o luminozitate extrem de puternica. Depinde cum este structurat si aparatul ocular si gradul de perceptie personala a celorlalte campuri.
Formele gand se percep intotdeauna cu blitz si apar mai estompate, sunt spatii de enegie compactizata de gandurile oamenilor. Est incredibil cat de puternic poate fi gandul omului, iar ceea ce vedem in acest fel, de obicei, sunt compactizari de energie cu vibratie foarte mare: bucurie, placere, urare de bine, mirare, extaziere...
Suntem inconstienti de puterea gandurilor noastre si asa ne este dat o scurta perioada de timp din evolutiile noastre de pe Pamant, sa nu le stim din alte campuri, dar sa le simtim cu trupurile noastre efectele. Se dezvolta asta foarte mult intuitia, simtirea cu alte simturi care trebuie sa ni se dezvolte , ca ajutor din ce in ce mai puternic pentru simturile universale pe care le dezvoltam permanent. Invatatura este extrem de puternica, practic invatam si consolidam pentru eternitate, din fiecare clipa de acest fel...

corvusdd spunea...

deci in primul rand iti spun ce am invata eu la psihologie poate au gresit cei care au emis ipoteza asta. Iti voi da definitia senzatiilor vizuale asa cum sunt ele explicate: "Senzaţii vizuale. Sunt produse de undele electromagnetice cu lungimea de unda cuprinsă între 390-800 milimicroni. Dacă obiectul reflecta în proporţii egale undele din spectrul 390 - 800 milimicroni, atunci avem senzaţia de alb; dacă obiectul reflecta undele selectiv, vom avea senzaţia culorii respective. Bastonaşele din retina sunt specializate pentru lumina diurnă, iar conurile pentru lumina cromatică (culori).
In legatura cu aura pe intuneric tin sa iti vorbesc si eu putin din propria experienta. In primul rand aura nu tine de o senzatie vizuala(adica nu este perceput de ochii noatri normali). Aura poate fi vizualizata in ori ce conditii(lumina sau intuneric). Aceasta tine de partea subtila a corpului eteric. Deci chestia cu lumina si intunercul atunci cand vorbim de aura este irelevanta.
La partea cu formele gand tin sa vin iarasi cu o completare experentiala. In primul rand aceastea nu sunt in tot deauna de factura pozitiva(bucurie, fericire, iubire etc). Pot fi si de natura negativa (spaima, teama, etc). In general aceste se mai numesc si fantome sau poltergeisti. Oricum chestia cu entitatile este un subiect foarte amplu iar vibratia energetica trebuie sa fie foarte puternica din partea celui care o emite.
Oricum ma bucur ca pot discuta cu tine aceste aspecte. Imi face o placere deosebita sa intalnesc oameni deosebiti care sunt coerenti in vorbire si in acelasi timp logici

Cristiana spunea...

Multumesc, ma bucur si eu de acest dialog placut!! Mai ales ca te am vizitat si eu, si mi-a placut mult ca sustii istoria poporului roman.
Am scris si eu mult, si ma aflu doar la inceput, timpul imi este insa prieten si o sa facem o treaba buna impreuna!!

1. Se poate ca experienta fiecaruia sa aiba particularitati speciale, in functie de structuri si de experienta personala.
As veni si eu in plus cu niste precizari!!
Corpul eteric este de aceeasi natura cu corpul fizic, de ceea de regula lumea poate vedea partea eterica ce depaseste cu putin epiderma noastra, ca o portiune de sticla incolora pentru majoritatea celor care il percep si pentru o parte a observatorilor avand o culoare palida cenusiu-albastrie perlata.
Putem vedea chiar si asa numita aura colorata, chiar cu ochiul liber, pentru ca ochiul nostru are concentrate celulele sale principale in mijloc, impletite treptat catre margine cu celule care cuprins tesut eteric cu celule astral-mentale. pentru ca intreg corpul nostru fizic se impleteste cu tesuturi de mai multe feluri, chiar daca avem si corpuri specializate aflate in continuarea corpului fizic.
Oricum corpul eteric, care se impleteste strans cu corpul fizic se afla in legatura pe o banda ingusta - dar reala - de vibratii cu corpul astral, de aceea se poate percepe ceea ce numim aura chiar cu ochiul liber, mai ales daca omul este sanatos si bine energizat.
Unele cursuri recomanda chiar exercitii de perceptie a aurei tinand mana proprie de-asupra unei foi albe de hartie sau in dreptul unui perete alb, in lumina foarte puternica.
Recomand exercitii de vedere a aurei omului - dar si mamiferelor - si pe zapada proaspata cu soare puternic. Depinde foarte mult de mostenirea structurilor corporale (mai mult sau mai putin deteriorate din cauza conditiilor grele de viata ale generatiilor anterioare), de experienta totala a spiritului in conditi de vibratie planetara scazuta si de dorinta de a percepe si de a dezvolta perceptiile, in continuare.
2. Fantomele si fenomenele poltergeist sunt lucruri diferite. Fantomele sunt entitati, percepute in culoare alb-sidefie cu o stralucire deosebita, particulara. Entitatile noastre ajutatoare pot sa apara in perceptiile noastre, in functie de necesitatile de invatatura ale omului pe care ele il ajuta, si sub forma de vietuitoare (om, alta vietuitoare) sau sub forma de mica sfera puternic luminoasa.
Voi pune in curand aici desenele si explicatiile pe scurt de la modul in care deplasarea entitatii ofera o forma binecunoscuta din desenele animate sau benzile desenate, de sfera cu "coada", care ramane in urma ei (ca o virgula) atunci cand se afla in deplasare.
Fenomenul poltergeist este legat de lipsa de putere de adaptare rapida la schimbarile care survin pe parcursul vietii spiritelor intrupate. Campurile tulburate la nivele care se separa, nu se armonizeaza reciproc, conduc la miscari involuntare ale obiectelor in spatii, influentarea mediului electric, etc - asa cum am citit multi dintre noi. Vibratia adolescentilor este in continua modificare si de aceea spiritul se adapteaza mai greu la schimbarile care nu sunt de cele mai multe ori regulate, vin inopinat si deruteaza de multe ori spiritul.
3. Intr-adevar nu toate elementele despre care discutam sunt de factura pozitiva si chiar am scris de curand pe Blogul unui om cuminte. De regula apar in fotografii cele pozitive. Dar sunt si astfel de spatii de vibratie extrem de joasa. O sa caut unde am scris mai detaliat despre acest fel de forma gand de joasa vibratie. de asemenea si ceea ce cred eu despre asa numitele entitati negative... voi reveni sau daca nu gasesc repede, o sa scriu din nou despre ele si aici.
Pe curand, asadar!!

Anonim spunea...

Foarte interesant. Mulţumesc.

Cristiana spunea...

Andrei, zau! si mie mi se pare extraordinar de interesant!! Chiar sunt fericita ca mi-a venit mintea la cap si ma ocup de asemenea studii!!
Daca incepeam mai devreme...
Oricum, ma bucur pentru voi, cei tineri, ca aveti curiozitatea sa va informati cu privire la aceste lucruri!!

Lory spunea...

Buna, Am si eu asemena imagin. De fapt, in ultimele 3 saptamani sunt din ce in ce mai interesante.
Lory

Cristiana spunea...

Da, Lory, mi-au mai spus oamenii acealasi lucru, am vazut chiar trasee energetice deosebit de interesante parcurse de astfel de entitati.
Imi pare rau ca gmail-ul nu mi-a trimis comentariu, sa-ti raspund la timp. Daca mai intri, atunci vreau sa stii ca astept blogul tau, am senzatia ca ai multe sa ne povestesti !!!

Loredana spunea...

Buna am facut poze de curand, de fapt am pus aparatul foto digital pe mod automat sa imi fac poza inainte sa merg la spital si a aparut o sfera superba in poza. Cred ca este un inger. Nu pot trimite poza, dar imi poti lasa un e-mail daca vrei sa vezi poza. Blogul meu este http://loredanart.blogspot.ro/
Si apropo am mai citit un articol interesant http://www.almeea.com/ingerii-pot-fi-fotografiati-povestea-incredibila-a-unui-baietel-bolnav/

Attila spunea...

Sfere luminoase surprinse in miscare video (nu doar in foto) aici https://www.youtube.com/watch?v=bw4BoP83wfk

Busha spunea...

Buna ziua. Am citit tot ce s-a scris pe aici si mult mai mult :) Eu am o filmare facuta anul trecut, de mine personal, la mine in casa (dormitor). Vrand sa-mi filmez motanelul care de ceva timp sarea seara pe pereti, se juca practic cu ceva invizibil ochiul meu. E spectaculoasa filmarea. Cine doreste sa o vada, v-o pun la dispozitie. Eu am propria teorie despre entitatile din casa mea dar sunt curioasa sa aflu o parere mai avizata :)

Cristiana spunea...

Bună, Brândușa, pune filmulețul pe YouTube sau FaceBook, să-l văd și eu. Ți-am pus o cerere pe facebook, ca să fim în legătură.
Referitor acum la ceea ce mi-ai scris, e bine să știm că pisicile mai ales văd în astral foarte bine (uneori și câinii) și sar pe pereți după râme sau șoricei astrali !!! De aceea tumbele lor sunt hilare, pt că oamenii nu le văd în general - doar unii, cu privirea periferică, mai ales în preajma solstițiilor și a echinocțiilor. Dacă dăm cu aghiazmă sau ardem tămâie, creșterea vibrației determină dispariția lor, la fel ca și a amprentărilor care se depun pe pereți (depinde acum și de calitatea rășinii).
Acesta este un blog pe care l-am păstrat pentru a încerca tot felul de publicări la început, apoi l-am păstrat din frumoasă aducere aminte a unor relații de la început... dar despre entități astrale și altele asemănătoare voi scris mult pe site și pe blogul principal. Ținem legătura !!!